Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Πήγε για μαλλί... και βγήκε κουρεμένη!



Ένα πολύ δύσκολο κομμάτι της αγοράς, είναι η σωστή χρήση του κόντρ. 
Κόντρ ομιλίας, κόντρ τιμωρίας, κόντρ νέγκατιβ, κόντρ υπόδειξης αντάμ, κόντρ υποστήριξης, κόντρ  reopening, κόντρ επίδειξης δύναμης, κόντρ «ό,τι καταλάβεις… optional (λέγανε παλιά)».
«Μη κοντράρεις τα συμβόλαια μερικού σκορ στις ομάδες…»
«Μη κοντράρεις για τιμωρία συμβόλαιο που αγόρασαν με άνεση οι αντίπαλοι… αν δεν έχεις λεβέ στα ατού!!!»
«Μα καλά… δε κόντραρες τη θυσία των αντιπάλων και πήραμε 300 αντί 800;»
«Μα καλά… τι κοντράρεις με 4 ατού το ελεύθερα αγορασμένο συμβόλαιο; Προειδοποίησες τον εκτελεστή για την άσχημη κατανομή των ατού και βρήκε τη σωστή εκτέλεση!»
Ωχ επιτέλους… μπερδεύτηκα! 

Το κόντρ λοιπόν, έχει τις δικές του ιστορίες που είναι πολύ ενδιαφέρουσες.
Η σημερινή διανομή, παίχτηκε στο ταυτόχρονο της Τρίτης 18 Δεκεμβρίου και είναι η διανομή 13. Είναι μια από τις ωραιότερες διανομές που συνάντησα τον τελευταίο καιρό και γι αυτό και αποφάσισα να διηγηθώ την ιστορία της.

Ο Βορράς άνοιξε 1και μετά από μια καλλιτεχνική αγορά και λίγο overbid από το Νότο, ο άξονας του ΒΝ κατέληξε στις 6.


 

Η Αλίκη, που καθόταν στη θέση της Δύσης, αποφάσισε βλέποντας KJx στο χέρι της πίσω από το Νότο που «διαφήμισε» τις του, ότι το συμβόλαιο θα μπει μέσα. Έτσι κόντραρε το σλεμ και έκανε αντάμ με σιγουριά τον Κ...

Ο εκτελεστής, αφού μελέτησε προσεκτικά τον μορ, κατάλαβε ότι ο μοναδικός λόγος να κόντραρε η Δύση, είναι τα ατού.
Έτσι μέτρησε το χέρι και γνωρίζοντας ότι δεν περνάει η εμπάς του Κ, αποφάσισε να κάνει διαφορετικό πλάνο εκτέλεσης από αυτό που θα έκανε χωρίς το κόντρ. Αποφάσισε να κόψει στον μορ τα καρά και να κόψει στο χέρι του 3 φύλλα του μορ, καταφέρνοντας έτσι να κοντύνει!
Το σκεπτικό είναι απλό: Αν η Δύση έχει 4 ατού, τότε δε θα μπορέσει ποτέ να «κλειστεί». 
Αν όμως έχει μόνο 3 ατού, τότε κονταίνοντας στο χέρι ο εκτελεστής, θα καταφέρει να μείνει με ίδιο αριθμό ατού με τη Δύση. Τότε στα 3 τελευταία φύλλα, θα της δώσει χέρι με ατού και εκείνη θα αναγκαστεί να του δώσει τις 2 τελευταίες λεβέ!

Έτσι μαγικά θα «φτερουγίσει» η μια από τις 2 φαινομενικά σίγουρες λεβέ στα ατού που είχε η Δύση!

Όπερ και εγένετο!

Συμπέρασμα: Δεν υπάρχει λόγος να κοντράρουμε ένα οριακό σλεμ που μας πήγαν οι αντίπαλοι, απλά από τη χαρά μας ότι πιθανόν να τους βάλουμε μέσα! Όταν δεν έχουμε εμείς τίποτα να βγάλουμε, απλά περνάμε πάσο ανέκφραστοι και δεχόμαστε το δωράκι που μας κάνουν οι αντίπαλοι που είχαν μανς και πήγαν σλεμ πληρώνοντάς μας έστω ένα 100αράκι.
Η απερισκεψία της Δύσης, της κόστισε μόνο 1760 πόντους, αφού ήθελε αντί για 100 (μια μέσα χωρίς κόντρ) να εισπράξει 200 και βρέθηκε να πληρώνει 1660!!!



               Ολόκληρη η διανομή ήταν (κλικ εδώ για την εκτέλεση φύλλο-φύλλο):
  


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου